Fulbat robogó akkumulátorok, költséghatékony választás egy európai gyártótól

Amikor először találkoztam a Fullbat robogó akkumulátorokkal, akkor még nem tudtam miért jó egy akksimárkát „teli denevérnek” elnevezni. Erre azóta sem jöttem rá, arra viszont igen, hogy egy darab L betűvel írják, szóval nem jelent semmi ilyesmit, viszont amúgy nagyon is jól használható termékeket gyártanak. A következő bekezdésekben tehát a Fulbat különböző robogó akkumulátorairól, olvashatsz majd, minőség, elérhetőség, árazás szempontokból körüljárva.

Tippelj, hol készül!?

A második meglepetésem volt, hogy a gyártó nem távol-keleti (khm, kínai, khm). Hanem az öreg kontinensen belül készülnek az akkucsomagok. Méghozzá Belgiumban. A belga csokit és sört (a helyes sorrend fordítva van) szeretem, és az akkumulátor paraméterei meggyőzőnek tűntek, így megrendeltem az első Fulbat akkumulátort tesztelés céljából a saját robogómba.

A külcsín

Közepes várakozás után meg is érkezett. Tudom-tudom, mellékes, de a fullbat akksik ízléses zöld dobozban érkeznek, pont annyira kipárnázva, amennyire kell, és ez ad egy kis plusz minőségérzetet. Ezen a dobozon már alapból rajta van minden lényeges információ. Ez nem nagy szám, de itt nem valamelyik rejtett fülön van eldugva 4,5-es betűmérettel szedve a fontos infó, hanem szépen sorakozik a doboz oldalán kiemelve, vastagon szedve.

Nem csak a dobozon, hanem magán az akksin is természetesen megtalálható mindez. Egyébként ízléses műanyag akkuházat kapott, találkoztam jó pár olyan borítással, ami újonnan is úgy néz ki, mintha 3 éve sütné a nap. Na de nem nézegetni kell, hanem használni.

Az akksik aktiválása

A Fulbat Youtube csatornáján csak két videó van, amiből két fontos dolog is kiderül. Az egyik, hogy a gyártó biztos belga, mert kellemes, de eltéveszthetetlen akcentusa van a videókban magyarázó a főszereplő úriembernek. A másik pedig az, hogy valaki vette a fáradtságot, hogy igényesen megvágja a videókat. Mellékesen kiderül az is, hogy a Fulbat gondozásmentes és száraz akkumulátorokat, hogy kell feltölteni a savpakkal, majd az akkumulátortöltővel. A videókat itt találod.

Ha jó cucc, akkor biztos drága is?

Olcsó terméket olcsón könnyű előállítani, csak (pofátlanul) olcsó munkaerő kell hozzá. Minőségi cuccot megint nem olyan nehéz előállítani, de borsos ár nélkül már nem is olyan könnyű. A Fulbat a középutat választotta. Szóval lehet, hogy találsz profibb és prémiumabb akkut a piacon, csak sokkal drágábban, az olcsóbb akksik pedig egy nagyságrenddel rosszabbak lesznek, mint a Fulbat termékei.

Amúgy mondtam már, hogy a Fulbat világszinten ismert vállalkozás, nem csak egy kis családi garázscég?  Lentebb láthatod, hogy vannak készleteik rendesen. De kell is mert ismerik és szeretik őket a tengerentúltól Ázsiáig. (Jó-jó, ne hagyjuk ki az Ausztrálokat sem, bár kevés infóm van, hogy ott mivel, s merre robogóznak a népek)

forrás: fulbat.com

Verdikt

A Fulbat akksik tartósak, minőségi anyagokból vannak, és nagyon jó árszintre vannak belőve, ahhoz a jósághoz képest ami bennük lakik. A téli szezonon kívüli időszak átvészelésében sokat tudnak segíteni, nyáron pedig pláne nem hagynak cserben. Igényes csomagolás, igényes beltartalommal. Minket meggyőzött.

Honnan szerezd be?

Nekem azóta is ez hajtja a robogóm, úgyhogy közben pedig olyannyira megtetszett és bevált, hogy a webshopba is bekerült azóta a márka. A legtöbb fajta Fulbat akksiból találsz nálunk elérhetőt, nem kevesebb mint 88 féle különböző társával együtt tartjuk készleten. Ezzel pedig az országban a legszélesebb paletta nálunk található, sok típust csak itt találsz meg.